4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Griekse salade met gemarineerde komkommer en fetaroom

Griekse salade met gemarineerde komkommer en fetaroom

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje munt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijven

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kalamata
2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 snufje suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

staafmixer

keukenpapier

  • 1 Verkruimel de feta boven de yoghurt en pureer met de staafmixer.
  • 2 Scheur de pitabroodjes in grove stukken. Verhit een laagje olie in de koekenpan en bak hierin het pitabrood krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Schep de tomaat en ui in een grote schaal om met de olijven en gemarineerde komkommer. Maal wat zout en peper erover en bestrooi met de pitacroutons. Lepel wat fetaroom op de salade en bestrooi met de munt. Serveer met de rest van de croutons en fetaroom.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté