4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Griesmeelkoekjes met pistache-parfait

Griesmeelkoekjes met pistache-parfait

ingrediënten


30 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

225 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels griesmeel

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

40 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Vorm 12 balletjes van het deeg en leg ze met tussenruimte op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en bedruppel direct met de siroop. Laat de koekjes afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Neem vlak voor het serveren de glaasjes met parfait uit de diepvries en doop ze in heet water. Stort de parfait op 4 bordjes en leg 3 koekjes erbij. Lekker met koffie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1780 kcal
vet 86 gram
verzadigd vet 50 gram
koolhydraten 225 gram
eiwit 19 gram