4 personen
gemiddeld
15 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak, brunch, ontbijt
recepten Griesmeelmuffins met bosvruchten

Griesmeelmuffins met bosvruchten

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram diepvriesbosvruchten
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

150 gram griesmeel

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

12 papieren cupcakevormpjes

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Meng de amandelen, gries­meel, bakmeel, bakpoeder, vanillesuiker, suiker en citroenrasp in een kom door el­ kaar. Klop de karnemelk, olie en eieren met een snuf zout door elkaar en schep door de droge ingrediënten. Meng niet te goed voor een luchtig resultaat.
  • 3 Schep als laatste de bosvruchten in een paar slagen door het beslag en verdeel over de cakevormpjes. Zet in de muffinvorm en bak de muffins in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat naar wens afkoelen.
  • 4 Eet de muffins koud of warm ze nog even op in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté