gemiddeld
35 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht

Grissini

ingrediënten


35 min
sesamzaad
20 gram pesto

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

zakje bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de bloem met het bakpoeder en 1 theelepel zout in een kom goed door elkaar.
  • 2 Verdeel dit mengsel in 2 porties. Maak in elk bloemmengsel een kuiltje.
  • 3 Voeg aan het ene bloemmengsel de olijfolie en 5 eetlepels water toe. Roer met een vork tot het vocht goed is opgenomen.
  • 4 Voeg aan het andere bloemmengsel de pesto en 5 eetlepels water toe en roer ook goed door. Kneed de bloemmengsels apart van elkaar tot een soepel en elastisch deeg.
  • 5 Verdeel het deeg in balletjes zo groot als een hazelnoot of walnoot, afhankelijk van hoe lang je de grissini wilt hebben. Kneed elk balletje goed door en rol er soepstengels van die zo dik zijn als een potlood.
  • 6 Leg de deegstengels op de bakplaat. Bestrijk de stengels zonder pesto met water en bestrooi met sesamzaadjes.
  • 7 Bak de grissini circa 15 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin en van binnen krokant zijn. Draai eventueel halverwege de oventijd een keer om als ze niet gelijkmatig kleuren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 45 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté