8 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Groene aspergesalade met gekookt ei en ham

Groene aspergesalade met gekookt ei en ham

ingrediënten


20 min
8 personen
2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram beenhammen

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes groene asperges

  • 1 Breng water met een schepje zout aan de kook. Snijd de harde uiteinden van de asperges af en snijd de asperges in stukken van 3 cm. Houd de kopjes apart.
  • 2 Kook de aspergestukjes 2 minuten en voeg dan de kopjes toe. Kook nog een minuut, giet af en spoel vervolgens onder koud water af.
  • 3 Kook de eieren in 5 minuten hard. Spoel onder koud water en pel ze.
  • 4 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snijd de ham in stukjes of reepjes en hak de eieren grof.
  • 5 Schep asperge, ham en ei door elkaar. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep dit door de salade en doe over in een schaal.
  • 6 Bestrooi de salade met pijnboompitten en nog wat versgemalen peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 160 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 10 gram