4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Groene aspergesalade met Japanse dressing

Groene aspergesalade met Japanse dressing

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Japanse sojasaus

dit product is niet beschikbaar

400 gram groene asperges

  • 1 Meng de kort gekookte en lauwwarme groene asperges met een dressing van de Japanse sojasaus, de sesamolie en de wittewijn- of rijstazijn. Breng op smaak met wat chilipepervlokken.
  • 2 Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes en de komkommer in kleine dobbelsteentjes.
  • 3 Vermeng alles met elkaar en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes. Lekker met een stukje gegrild vlees of tonijnsteak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 55 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 2 gram