4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Groene aspergesoep à la flamande

Groene aspergesoep à la flamande

ingrediënten


bestellen
25 min
4 personen
600 gram groene asperges
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 prei

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.65
30 gram bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
1 liter groentebouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.59
2 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.89
125 gram crème fraîche

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.99
bosje peterselie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35

benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de boter in een soeppan en bak de knoflook en prei circa 5 minuten. Snijd de onderkanten van de asperges en snijd de asperges in stukken. Voeg de asperges en bloem toe en bak nog 2 minuten. Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • 2 Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de helft van de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Pel de eieren en hak ze fijn. Meng de eieren met de peterselie, overige crème fraîche, zout en peper. Schep de soep in kommen en garneer met een schepje van het eimengsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 7 gram