4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Groene aspergesoep à la flamande

Groene aspergesoep à la flamande

ingrediënten


25 min
4 personen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram groene asperges
1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de boter in een soeppan en bak de knoflook en prei circa 5 minuten. Snijd de onderkanten van de asperges en snijd de asperges in stukken. Voeg de asperges en bloem toe en bak nog 2 minuten. Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • 2 Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de helft van de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Pel de eieren en hak ze fijn. Meng de eieren met de peterselie, overige crème fraîche, zout en peper. Schep de soep in kommen en garneer met een schepje van het eimengsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 7 gram