8 personen
eenvoudig
30 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/amuse
home recepten Groene aspergesoep met makreel en dilleroom

Groene aspergesoep met makreel en dilleroom

ingrediënten


30 min
8 personen
125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

250 gram makreel in water
1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

900 gram groene asperges
1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

8 glazen

  • 1 Snijd 2 teentjes knoflook fijn. Snijd 1 prei in ringen. Snijd het houtachtige uiteinde van 900 g groene asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm.
  • 2 Smelt in een soeppan 25 g roomboter. Bak de knoflook en prei 5 min. Voeg 50 g bloem toe en bak nog 2 min. Schenk er al roerend met een garde 1½ liter groentebouillon (van bouillonblokje) bij.
  • 3 Voeg de asperges toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min. op een middelhoge stand. Laat intussen 250 g makreel in water (blik) uitlekken en verdeel in stukjes.
  • 4 Snijd 3 takjes dille fijn en roer door 125 g crème fraîche. Pureer de soep met de staafmixer.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper en schenk in 8 glazen. Verdeel de makreel en dilleroom erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 10 gram