- 1 Los het bouillonblokje op in 250 ml kokend water en houd de bouillon op een lage stand warm. Snipper intussen de sjalot. Snijd de courgette in blokjes van ½ cm. Laat de zalm uitlekken en verdeel in stukjes.
- 2 Verhit in een hapjespan de olie en fruit de sjalot 1 min. Voeg de courgette toe en bak 1 min. mee. Schep de bloemkoolrijst erdoor en bak nog 1 min.
- 3 Schenk de wijn erbij. Voeg ook de bouillon toe en breng aan de kook. Schep de erwten en de zalm erdoor. Kook de risotto in 5 min. zachtjes gaar. Snijd de dille fijn
- 4 Neem de pan van de warmtebron. Roer de crème fraîche door de risotto en breng op smaak met 2/3 van de dille, zout en peper.
- 5 Schep de risotto in 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de dille.
bereidingstip
Vervang voor een extra romige risotto de crème fraîche door mascarpone.
wijnadvies
Bij deze romige, frisse risotto past een wijn die net zo fris is: chardonnay. Dat komt door de fruitige smaak. Deze droge witte wijn maakt de zalm wat zachter en de groenten frisser. Bovendien snijdt de wijn lekker door de crème fraîche. Gouden combinatie dus!