4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Groene bloemkoolrisotto met zalm, courgette en witte wijn

Groene bloemkoolrisotto met zalm, courgette en witte wijn

ingrediënten


20 min
4 personen
125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

5 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

100 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

800 gram bloemkoolrijst
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes roze zalm

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

kippenbouillonblokje

  • 1 Los het bouillonblokje op in 250 ml kokend water en houd de bouillon op een lage stand warm. Snipper intussen de sjalot. Snijd de courgette in blokjes van ½ cm. Laat de zalm uitlekken en verdeel in stukjes.
  • 2 Verhit in een hapjespan de olie en fruit de sjalot 1 min. Voeg de courgette toe en bak 1 min. mee. Schep de bloemkoolrijst erdoor en bak nog 1 min.
  • 3 Schenk de wijn erbij. Voeg ook de bouillon toe en breng aan de kook. Schep de erwten en de zalm erdoor. Kook de risotto in 5 min. zachtjes gaar. Snijd de dille fijn
  • 4 Neem de pan van de warmtebron. Roer de crème fraîche door de risotto en breng op smaak met 2/3 van de dille, zout en peper.
  • 5 Schep de risotto in 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de dille.

bereidingstip

Vervang voor een extra romige risotto de crème fraîche door mascarpone.

wijnadvies

Bij deze romige, frisse risotto past een wijn die net zo fris is: chardonnay. Dat komt door de fruitige smaak. Deze droge witte wijn maakt de zalm wat zachter en de groenten frisser. Bovendien snijdt de wijn lekker door de crème fraîche. Gouden combinatie dus!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 372 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst