4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Groene broodsoep

Groene broodsoep

ingrediënten


20 min
4 personen
1 takje tijm

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 grote kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

staafmixer

  • 1 Breng de bouillon aan de kook en voeg de aardappel en prei toe. Laat 10 minuten koken en pureer de soep helemaal fijn.
  • 2 Doe de soep terug in de pan en breng tegen de kook aan. Houd 1 soeplepel soep apart. Schakel de warmtebron uit, voeg de stukjes (oud) brood toe aan de pan en leg het deksel erop.
  • 3 Pureer de peterselie, rucola, knof­look, olijfolie en de apart gehouden soep tot een gladde groene puree. Roer dit door de hete soep. Serveer direct en bestrooi de soep met citroenrasp naar smaak en de tijm.

bereidingstip

Zo’n gevulde Italiaanse groene broodsoep kom je vaak tegen in de rode variant en heet dan pappa al pomodoro. Deze rode soep uit Toscane is perfect om restjes op te maken en dat is met zijn groene broertje niet anders. Groenten, kruiden, aardappels, brood: het kan er allemaal in.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 8 gram