4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Groene gnocchi-schotel

Groene gnocchi-schotel

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram kaas

dit product is niet beschikbaar

theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram gnocchi

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Kook de gnocchi circa 5 minuten in water met zout. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de uien circa 5 minuten op middelhoge stand. Voeg de knoflook en spinazie toe en bak 2 minuten. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng intussen de bosui met de roomkaas en de helft van de room. Roer glad. Voeg de rest van de room toe en roer goed. Breng op smaak met nootmuskaat.
  • 3 Voeg de gnocchi en het roommengsel toe aan de pan en meng goed. Bestrooi met de kaas en bak circa 15 minuten in de oven.

bereidingstip

Schep het mengsel voor de ovenschotel over in een ovenschaal wanneer je koekenpan niet geschikt is voor gebruik in de oven.. Vervang de kaas in dit recept door pestokaas.. Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté