4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht, tussengerecht
home recepten Groene groenten in kruidige dressing

Groene groenten in kruidige dressing

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse dille

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse peterselie
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kappertjes
200 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

courgette

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maal voor de dressing de kappertjes, knoflook, kruiden, olijfolie en mosterd met een staafmixer tot een groene olie. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • 2 Blancheer de groenten in water met zout per soort in 2-3 minuten beetgaar. Schep de groenten uit de pan en leg ze op een mooie schaal.
  • 3 Giet de dressing over de warme groenten of geef de dressing er apart bij.

bereidingstip

Deze groenten kun je ook prima lauwwarm of koud serveren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté