4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Groene-groentengalette

Groene-groentengalette

ingrediënten


15 min
4 personen
basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

300 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

125 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 plak diepvries hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 plak hartigetaartdeeg

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg het deeg op de bakplaat. Meng de roomkaas met de pesto en Parmezaanse kaas en bestrijk het deeg ermee.
  • 2 Bestrijk de courgettelinten met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan. Verdeel alle groene groenten tot 3 cm van de rand over het deeg. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • 3 Vouw de deegranden een stukje om over de groenten. Bestrijk de rand met eidooier en bak de galette 20­-25 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Bestrooi voor het serveren met (zee)zout en de basilicum. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté