- 1 Snijd de courgette in schuine plakken van 1 cm dik. Meng de olijfolie met de knoflook, zout en peper. Schep deze knoflookolie door de courgetteplakken.
- 2 Verhit een grillpan en rooster hierin de courgette 2-3 minuten. Kook intussen de doperwten met de peultjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel koud water erover en laat uitlekken.
- 3 Schil de avocado’s. Snijd 1 avocado in plakjes en besprenkel met de helft van het limoensap. Pureer de andere avocado en meng met de rest van het limoensap, de yoghurt, enkele druppels pepersaus en de helft van de peterselie tot een dressing.
- 4 Schep de courgetteplakken, avocado, doperwten, peultjes en de dressing door elkaar. Garneer de salade met de mozzarella, tomaatjes en de rest van de peterselie.
bereidingstip
Vervang de doperwten deze salade ook eens door diepvriestuinbonen en verwijder het buitenste velletje na het koken. Of kies voor sperziebonen.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.