- 1 Halveer de avocado's, verwijder de pitten, schil de vrucht en snijd deze in partjes. Besprenkel ze met citroensap.
- 2 Verwijder de stelen van de kruiden en knip het blad iets kleiner. Meng de kruiden en uitjes door de veldsla en gemengde sla.
- 3 Verwijder de korstjes van het brood en verdeel de sneetjes in smalle reepjes of blokjes. Meng de geperste knoflook door de olijfolie en besprenkel het brood met de olie.
- 4 Meng de ingrediënten van de dressing. Rooster de broodreepjes of -blokjes in een hete koekenpan krokant en goudbruin
- 5 Schik de avocadopartjes op de kruidensalade. Giet de dressing erover en garneer met de broodcroutons.
bereidingstip
Voeg geroosterde amandelen en reepjes boerenkaas toe.
wijnadvies
Hier past een karaktervolle, lichte witte wijn. Dat kan een witte Kaapse Droë Steen (Chenin Blanc) zijn of een Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika (9-11ºC).