4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Groene kruidensalade met avocado

Groene kruidensalade met avocado

ingrediënten


15 min
4 personen
mespunt suiker
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

100 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

verse basilicum
verse peterselie
verse dille

dit product is niet beschikbaar

verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse kruiden
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de avocado's, verwijder de pitten, schil de vrucht en snijd deze in partjes. Besprenkel ze met citroensap.
  • 2 Verwijder de stelen van de kruiden en knip het blad iets kleiner. Meng de kruiden en uitjes door de veldsla en gemengde sla.
  • 3 Verwijder de korstjes van het brood en verdeel de sneetjes in smalle reepjes of blokjes. Meng de geperste knoflook door de olijfolie en besprenkel het brood met de olie.
  • 4 Meng de ingrediënten van de dressing. Rooster de broodreepjes of -blokjes in een hete koekenpan krokant en goudbruin
  • 5 Schik de avocadopartjes op de kruidensalade. Giet de dressing erover en garneer met de broodcroutons.

bereidingstip

Voeg geroosterde amandelen en reepjes boerenkaas toe.

wijnadvies

Hier past een karaktervolle, lichte witte wijn. Dat kan een witte Kaapse Droë Steen (Chenin Blanc) zijn of een Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 5 gram