- 1 Blancheer de courgette en broccoli circa 1 minuut in water met zout. Giet de groenten af en bewaar het kookvocht.
- 2 Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalot, knoflook en prei 1-2 minuten. Schep de rijst erdoor en roerbak 2-3 minuten tot de rijst glazig is.
- 3 Voeg al roerend steeds beetje bij beetje de visbouillon en het groentekookvocht toe als het vorige vocht door de rijst is opgenomen. Kook de rijst zo in circa 20 minuten gaar.
- 4 Verhit intussen de rest van de olijfolie in een wok. Roerbak de garnalen met de rode peper circa 3 minuten.
- 5 Schep de courgette en broccoli door de rijst, warm even door en serveer de risotto met de garnalen erop. Bestrooi met de peterselie.
bereidingstip
Vervang in deze risotto de helft van de bouillon door witte wijn.. Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas.
wijnadvies
De risotto matcht goed met een frisse Pinot Blanc van J. Meyer.