4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Groene risotto met wokgarnalen

Groene risotto met wokgarnalen

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

350 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 kleine prei

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Blancheer de courgette en broccoli circa 1 minuut in water met zout. Giet de groenten af en bewaar het kookvocht.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalot, knoflook en prei 1-2 minuten. Schep de rijst erdoor en roerbak 2-3 minuten tot de rijst glazig is.
  • 3 Voeg al roerend steeds beetje bij beetje de visbouillon en het groentekookvocht toe als het vorige vocht door de rijst is opgenomen. Kook de rijst zo in circa 20 minuten gaar.
  • 4 Verhit intussen de rest van de olijfolie in een wok. Roerbak de garnalen met de rode peper circa 3 minuten.
  • 5 Schep de courgette en broccoli door de rijst, warm even door en serveer de risotto met de garnalen erop. Bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Vervang in deze risotto de helft van de bouillon door witte wijn.. Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas.

wijnadvies

De risotto matcht goed met een frisse Pinot Blanc van J. Meyer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 22 gram