4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Groene salade

Groene salade

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

4 plakken zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Hak de walnoten grof. Snijd de ui in heel dunne ringen.
  • 2 Meng de bladsla met de veldsla en verdeel het slamengsel over 4 borden. Verdeel de helft van de walnoten en de uiringen erover. Leg de plakken geitenkaas erop.
  • 3 Verwarm alle ingrediënten van de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep er de rest van de walnoten door. Verdeel de dressing over de salade

bereidingstip

Gebruik altijd een goede olijfolie extra vierge als basis – dat maakt echt het verschil. Olijfolie extra vierge is de beste keuze. Deze koudgeperste olie geeft een milde, fruitige smaak en bevat onverzadigde vetzuren die passen in een gezond eetpatroon.. <h4>Variëren met dressings</h4> Deze klassieke honing-mosterdvinaigrette kun je makkelijk aanpassen. Probeer eens:<br/> • Balsamicodressing voeg vijgen en Parmezaan toe aan de salade.<br/> • Yoghurtdressing met knoflook en verse kruiden, laat de geitenkaas dan weg en vervang de walnoten door pepitapitten<br/> • Mosterdvinaigrette met appelazijn in plaats van citroensap, lekker met blokjes zoetzure, ongeschilde appel door de salade. . <h4>Salade voorbereiden?</h4> Je kunt deze salade prima van tevoren maken, maar bewaar de dressing apart tot vlak voor het serveren. Meng ook de geitenkaas en walnoten pas op het laatste moment door de sla, dan blijft alles lekker knapperig en fris. . <h4>Altijd goed als bijgerecht</h4> Deze groene salade is een makkelijk bijgerecht dat overal bij past: van een simpele quiche tot een stuk gegrild vlees of vis. Ook lekker naast een pasta of als lichte lunch met wat brood. Dankzij de geitenkaas vult hij nét genoeg, zonder zwaar te worden. . <h4>Wat is de meest gezonde salade?</h4> Salades met veel rauwe groenten, een handje noten of zaden en een lichte olie- of yoghurtdressing zijn het gezondst. Kies voor bladsla met donkere bladeren zoals veldsla of rucola: die bevatten veel voedingsstoffen. Een gemengde salade met bladsla, rucola, noten en zachte kaas – zoals in dit recept – is een van de meest populaire groene salades. De smaken zijn in balans en je kunt er alle kanten mee op. . <strong>Let op</strong> De kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Voor de wijnliefhebber een strakke sauvignon blanc uit Touraine of een Duitse Classic riesling. Voor de bierfanaat een witbiertje of een fris Vlaams bruin bier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 10 gram