4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Groene salade met appel-balsamico­dresssing

Groene salade met appel-balsamico­dresssing

ingrediënten


20 min
4 personen
50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

2 groene appels

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

1 handje waterkers
1 kleine venkelknol
1 kleine courgette

dit product is niet beschikbaar

100 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Begin met de dressing. Verwarm het appelsap met de balsamicoazijn en kook dit tot 1/3 in.
  • 2 Voeg zout en peper toe en laat de dressing iets afkoelen. Roer daarna de olijfolie erdoor.
  • 3 Kook de peultjes 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 4 Snijd de courgette in smalle reepjes. Schaaf de venkel in dunne ringen.
  • 5 Verdeel de waterkers of rucola over 4 glazen of schaaltjes. Schep de peultjes, de courgette, de venkel, de appel en de dressing door elkaar en schik de salade op de groene blaadjes.
  • 6 Rooster de hazelnoten in een droge hete koekenpan en strooi ze over de salade.

wijnadvies

Fris en groen, dus daarbij past een frisse en 'groene' wijn. Heerlijk is de huiswijn wit droog. Ook de Muscadet Sur Lie is op zijn plaats. Uit Spanje de Nava Real Verdejo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram