20 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, bijgerecht, tussengerecht
home recepten Groene salade met avocado, kip en sinaasappel- sesamdressing

Groene salade met avocado, kip en sinaasappel- sesamdressing

ingrediënten


bestellen
30 min
20 personen
1 eetlepel sinaasappelrasp
100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 bakjes tuinkers

dit product is niet beschikbaar

500 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram haricots verts

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 8.70
2 kroppen sla

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.50
150 gram veldsla

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
150 gram rucola

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.38
2 komkommers

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.98
4 avocado's

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.50
75 milliliter citroensap

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.39
2 bosjes radijsjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.58
4 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
3 eetlepels honing

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.45
150 milliliter olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.99

  • 1 Kook de haricots verts met zout in 4-5 minuten beetgaar. Giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 2 Meng alle slasoorten met de komkommer.
  • 3 Rooster voor de dressing het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Meng met de overige ingrediënten voor de dressing.
  • 4 Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes of blokjes en besprenkel met citroensap. Snijd de radijsjes in plakjes of partjes.
  • 5 Verdeel de gemengde sla over een schaal. Leg daarop de haricots verts, de avocado, de gerookte kip en de radijsjes.
  • 6 Besprenkel met de dressing en garneer met plukjes tuinkers.

bereidingstip

Het uitgangspunt van dit gerecht is 15-25 personen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 8 gram