20 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, bijgerecht, tussengerecht
recepten Groene salade met avocado, kip en sinaasappel- sesamdressing

Groene salade met avocado, kip en sinaasappel- sesamdressing

ingrediënten


30 min
20 personen
150 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sinaasappelrasp
100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 bakjes tuinkers

dit product is niet beschikbaar

500 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes radijsjes

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 avocado's

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar

150 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

150 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

2 kroppen sla

dit product is niet beschikbaar

500 gram haricots verts

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de haricots verts met zout in 4-5 minuten beetgaar. Giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 2 Meng alle slasoorten met de komkommer.
  • 3 Rooster voor de dressing het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Meng met de overige ingrediënten voor de dressing.
  • 4 Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes of blokjes en besprenkel met citroensap. Snijd de radijsjes in plakjes of partjes.
  • 5 Verdeel de gemengde sla over een schaal. Leg daarop de haricots verts, de avocado, de gerookte kip en de radijsjes.
  • 6 Besprenkel met de dressing en garneer met plukjes tuinkers.

bereidingstip

Het uitgangspunt van dit gerecht is 15-25 personen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes