4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
recepten Groene salade met frisse yoghurtdressing

Groene salade met frisse yoghurtdressing

ingredi├źnten


20 min
4 personen
1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 handje amandel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

200 gram tuinbonen

dit product is niet beschikbaar

1 broccoli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de broccoli en tuinbonen circa 4 minuten en laat afkoelen.
  • 2 Mix intussen in een blender of keukenmachine de yoghurt met de knoflook, het citroensap, de basilicum, munt en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 4 Verdeel de veldsla over een grote schaal en leg de broccoli, tuinbonen, venkel en courgettelinten erop. Besprenkel met de dressing. Hak de amandelen grof en bestrooi de salade ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 12 gram