6 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Groene salade met peultjes en gerookte kip

Groene salade met peultjes en gerookte kip

ingrediënten


25 min
6 personen
6 sprieten verse bieslook
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

150 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter mayonaise
250 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer het citroensap door de kip. Roer de mayonaise en afgekoelde kippenbouillon door elkaar tot een vrij dunne slasaus.
  • 2 Kook de peultjes in iets gezouten water in ongeveer 6 minuten beetgaar. Giet ze af. Dompel de peultjes in koud water om het kookproces te stoppen. Laat ze vervolgens goed uitlekken en afkoelen.
  • 3 Leg de slablaadjes in een schaal en meng de peultjes, stukjes kip, geknipte bieslook en walnoten erdoor heen. Bewaar enkele walnoten voor de garnering.
  • 4 Garneer de salade met walnoten en enkele sprieten bieslook.

wijnadvies

Lekker met een stevig smakende cépage chardonnay of een chablis (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté