- 1 Verhit de olijfolie in 2 koekenpannen en fruit hierin de knoflook circa 3 minuten. Voeg handje voor handje de spinazie toe en ga door totdat de spinazie is geslonken. Voeg de doperwten, crème fraîche, citroenrasp en sap toe en breng op smaak met zout en peper.
- 2 Maak 4 kuiltjes in elke koekenpan en breek de eieren boven de kuiltjes. Dek af met een deksel en laat de eieren in circa 8 minuten stollen. De dooier mag nog een beetje zacht zijn. Bestrooi met de feta en koriander. Serveer met het afgebakken ciabattabrood.
bereidingstip
Bestrooi de shakshuka naar smaak met de specerijenmix dukkah (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/dukkah/">klik hier voor het recept</a>).. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.