4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Groene shakshuka

Groene shakshuka

ingrediënten


25 min
4 personen
4 ciabattabroodjes

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in 2 koekenpannen en fruit hierin de knoflook circa 3 minuten. Voeg handje voor handje de spinazie toe en ga door totdat de spinazie is geslonken. Voeg de doperwten, crème fraîche, citroenrasp en ­sap toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Maak 4 kuiltjes in elke koekenpan en breek de eieren boven de kuiltjes. Dek af met een deksel en laat de eieren in circa 8 minuten stollen. De dooier mag nog een beetje zacht zijn. Bestrooi met de feta en koriander. Serveer met het afgebakken ciabattabrood.

bereidingstip

Bestrooi de shakshuka naar smaak met de specerijenmix dukkah (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/dukkah/">klik hier voor het recept</a>).. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 30 gram