4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, ontbijt
home recepten Groene shakshuka met peterselieyoghurt

Groene shakshuka met peterselieyoghurt

ingrediënten


20 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

4 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar

250 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, bleekselderij en spruitjes circa 10 minuten.
  • 2 Voeg de paprika en broccoli toe en bak nog 10 minuten. Voeg de bouillon toe. Pureer intussen de ingrediënten voor de saus.
  • 3 Maak 4 kleine kuiltjes in de pan tussen de groenten en breek de eieren in de kuiltjes. Bestrooi met de feta. Gaar afgedekt 3-5 minuten tot de eieren gaar zijn, maar nog wel zacht.
  • 4 Giet de yoghurtsaus langs de eidooiers, bestrooi met de bieslook en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 21 gram