voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Groente-gehaktschotel

Groente-gehaktschotel

ingrediënten

2 aubergines

500 gram aardappels

2 winterwortels

2 eetlepels olie

1 grote ui

1 eetlepel gedroogde oregano

250 gram gehakt

400 gram kant-en-klare tomatensaus

100 gram kaas


  • 1 Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze een half uur staan.
  • 2 Kook de aardappelplakken in ruim water met zout in circa 5 minuten beetgaar.
  • 3 Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrijk de plakken aubergine en de wortel met olie.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200˚C. Verwarm de grillpan en bak de plakken om en om bruin.
  • 5 Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit de uiringen met de oregano in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
  • 6 Voeg het gehakt en de tomatensaus toe en laat de saus op lage stand 5 minuten pruttelen.
  • 7 Leg de plakken aardappel en groenten om en om met een laagje saus ertussen in een ingevette ovenschaal en eindig met een laagje saus.
  • 8 Bestrooi met geraspte kaas en bak de schotel in circa 20 minuten mooi bruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 24 gram