- 1 Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze een half uur staan.
- 2 Kook de aardappelplakken in ruim water met zout in circa 5 minuten beetgaar.
- 3 Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrijk de plakken aubergine en de wortel met olie.
- 4 Verwarm de oven voor op 200˚C. Verwarm de grillpan en bak de plakken om en om bruin.
- 5 Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit de uiringen met de oregano in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
- 6 Voeg het gehakt en de tomatensaus toe en laat de saus op lage stand 5 minuten pruttelen.
- 7 Leg de plakken aardappel en groenten om en om met een laagje saus ertussen in een ingevette ovenschaal en eindig met een laagje saus.
- 8 Bestrooi met geraspte kaas en bak de schotel in circa 20 minuten mooi bruin.