4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Groente-omelet met friszure saus

Groente-omelet met friszure saus

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram zoetzure augurken

dit product is niet beschikbaar

200 gram ananasblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

koriander

dit product is niet beschikbaar

600 gram Oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

vijfkruidenpoeder
12 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit voor de saus de arachideolie en fruit hierin de gember en knoflook. Voeg de ketchup, azijn en sojasaus toe en verwarm.
  • 2 Leng de maizena aan met 2 eetlepels van het ananassap en bind de saus ermee. Schep de ananas en augurk erdoor.
  • 3 Klop voor de omelet 3 eieren los met een snufje Chinees vijfkruidenpoeder. Verwarm de oven voor op 150ºC. Verhit een scheutje olie en roerbak hierin een kwart van de champignons en een kwart van de wokgroenten 3 minuten. Giet wat eimengsel erop en laat stollen, tot de bovenkant niet meer vloeibaar is. Schuif de omelet op een bord en klap dubbel.
  • 4 Bak zo nog 3 omeletten, houd ze na het bakken warm in de oven. Bestrooi met de koriander en serveer met de zure saus. Lekker met mie of rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 26 gram