- 1 Pureer voor de burgers de doperwten, spinazie, peterselie, bieslook en havermout tot een samenhangend mengsel. Verdeel dit mengsel in 6 porties en vorm burgers ervan.
- 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de burgers op middelhoge stand circa 5 minuten aan beide kanten.
- 3 Maak intussen de sausjes. Pureer de hummus met de koriander. Pureer in een andere kom de mosterd met de dille en het vruchtvlees van 1 avocado.
- 4 Rooster de meergranenbolletjes. Besmeer het onderste deel van de bolletjes met de korianderhummus. Leg de burgers erop en beleg met de augurken en een beetje sla.
- 5 Snijd de overige avocado’s in dunne plakjes en rol elke helft op tot een roosje. Leg de avocado- roosjes op de burgers.
- 6 Besmeer het bovenste deel van het bolletje met de avocadodressing. Leg erbij en serveer de groenteburgers direct.
wijnadvies
Serveer bij dit recept een mooie, sappige, kruidige, Sauvignon Blanc van Ana uit Nieuw-Zeeland.