gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Groenteburger met korianderhummus en avocado

Groenteburger met korianderhummus en avocado

ingrediënten


40 min
70 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

6 augurken

dit product is niet beschikbaar

6 meergranenbollen

dit product is niet beschikbaar

3 avocado's

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bakje hummus
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

450 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer voor de burgers de doperwten, spinazie, peterselie, bieslook en havermout tot een samenhangend mengsel. Verdeel dit mengsel in 6 porties en vorm burgers ervan.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de burgers op middelhoge stand circa 5 minuten aan beide kanten.
  • 3 Maak intussen de sausjes. Pureer de hummus met de koriander. Pureer in een andere kom de mosterd met de dille en het vruchtvlees van 1 avocado.
  • 4 Rooster de meergranenbolletjes. Besmeer het onderste deel van de bolletjes met de korianderhummus. Leg de burgers erop en beleg met de augurken en een beetje sla.
  • 5 Snijd de overige avocado’s in dunne plakjes en rol elke helft op tot een roosje. Leg de avocado- roosjes op de burgers.
  • 6 Besmeer het bovenste deel van het bolletje met de avocadodressing. Leg erbij en serveer de groenteburgers direct.

wijnadvies

Serveer bij dit recept een mooie, sappige, kruidige, Sauvignon Blanc van Ana uit Nieuw-Zeeland.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 18 gram