- 1 Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers op middelhoge stand om en om in een paar minuten bruin.
- 2 Leg de onderste helften van de broodjes op borden en besmeer ze met de saus. Leg hierop 3 plakjes komkommer en een paar blaadjes sla.
- 3 Leg de groenteburgers hierop, verdeel er nog wat saus over en dek af met sla en het broodkapje.
bereidingstip
Je kunt de groenteburgers van dit recept meteen bakken maar ze ook al makkelijk van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren. Hier worden ze eigenlijk alleen maar lekkerder van, want zo mengen alle smaken goed. Door de kou worden de ingrediënten ook wat steviger, zo vallen de burgers tijdens het bakken niet zo snel uit elkaar.. Heb je geen keukenmachine in huis? Snijd dan de ingrediënten voor de burgers heel klein en stamp fijn met een aardappelstamper. Kneed het mengsel daarna nog goed door met je handen.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.