4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Groenteburrito’s met guacamole en geitenkaas

Groenteburrito’s met guacamole en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels yoghurtdressing

dit product is niet beschikbaar

200 gram geitenkaasschijfjes

dit product is niet beschikbaar

85 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

150 gram guacamole

dit product is niet beschikbaar

8 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

400 gram Mexicaanse roerbakgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de uien grof. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak in 4-6 min. beetgaar.
  • 2 Bestrijk intussen de wraps voor de helft met de guacamole, maar houd een rand van 1-2 cm vrij. Verdeel er in een baan de helft van de veldsla over. Schep de groenten langs de sla. Breek de geitenkaas in stukjes en leg naast de groenten.
  • 3 Vouw de zijkanten van de wraps over de vulling. Vouw de onderkant van de wraps over de vulling en rol de wrap van onder naar boven op.
  • 4 Maak de rest van de veldsla aan met de yoghurtdressing en leg bij de burrito’s.

bereidingstip

Meer vezels? Ga dan voor volkorenwraps. Authentiek Mexicaans? Pak een maïswrap. Meer pit? Knoflookkruidenwraps geven een smaakboost. Zin in kleurig? Rol je burrito in een groentewrap met biet, wortel of spinazie. Altijd een jas die past.. Zelf guacamole maken? Makkie! Prak het vruchtvlees van 2 avocado’s fijn met een vork. Breng de avocadopuree op smaak met limoensap, zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 35 gram