6 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Groentecake met geitenkaas

Groentecake met geitenkaas

ingrediënten


25 min
6 personen
basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

175 gram harde geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

cakevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Schaaf de winterwortel en de courgette elk in de lengte in 6 dunne plakken. Bestrijk ze met olijfolie en rooster in een hete grill- of koekenpan in 2 minuten per kant lichtbruin.
  • 2 Klop 150 ml olijfolie met de kaas romig. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een ei toe als het vorige ei helemaal is opgenomen. Spatel het bakmeel met de basilicum en peper erdoor.
  • 3 Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier. Schep een derde van het beslag erop. Leg daarop plakken wortel en verdeel weer een derde van het beslag erover. Leg plakken courgette erop en dek af met de rest van het beslag.
  • 4 Bak de hartige cake in het midden van de oven in 70 minuten goudbruin en gaar. Test met een satéprikker of deze er droog uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Neem de cake uit de vorm en laat verder afkoelen. Garneer met basilicum.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 15 gram