online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Groentecurry met ei en rijst

Groentecurry met ei en rijst

ingredi├źnten

250 gram sperziebonen

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 ui

1 rode peper

1 theelepel kerriepoeder

1 prei

250 gram bloemkoolroosjes

250 gram wortels

400 milliliter kokosmelk

300 milliliter groentebouillon

300 milliliter kruidenbouillon

250 gram rijst

6 eieren


  • 1 Kook de sperziebonen 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin komijn, ui, rode peper en kerriepoeder. Schep de prei, bloemkool en wortel erdoor en bak deze even mee.
  • 3 Giet de kokosmelk en bouillon erbij en kook zachtjes 12-15 minuten. Kook intussen de rijst.
  • 4 Schep de sperziebonen de laatste 5 minuten door de curry. Serveer de curry met de eieren en de rijst.


voedingswaarde

energie 675 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 21 gram