4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Groentecurry met ei en rijst

Groentecurry met ei en rijst

ingrediënten


30 min
4 personen
6 eieren
250 gram rijst
300 milliliter kruidenbouillon
300 milliliter groentebouillon
400 milliliter kokosmelk
250 gram wortels
250 gram bloemkoolroosjes
1 prei
1 theelepel kerriepoeder
1 rode peper
1 ui
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
3 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels arachideolie
250 gram sperziebonen

  • 1 Kook de sperziebonen 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin komijn, ui, rode peper en kerriepoeder. Schep de prei, bloemkool en wortel erdoor en bak deze even mee.
  • 3 Giet de kokosmelk en bouillon erbij en kook zachtjes 12-15 minuten. Kook intussen de rijst.
  • 4 Schep de sperziebonen de laatste 5 minuten door de curry. Serveer de curry met de eieren en de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 21 gram
recalls Bio hapje appel perzik banaan 6+, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier