4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Groentecurry met garnalen

Groentecurry met garnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 handje ongezouten cashewnoot

dit product is niet beschikbaar

1 handje pinda
300 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram snelkookrijst

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram koolrabi's

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

200 gram groene kolen
400 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta al roerend 1/2 minuut. Voeg de groenten toe en roerbak enkele minuten.
  • 2 Voeg de kookroom toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de garnalen toe en laat de curry afgedekt circa 15 minuten zachtjes stoven. Breng eventueel op smaak met zout.
  • 3 Kook de rijst en laat droogstomen.
  • 4 Bestrooi de curry met de pinda’s en koriander en serveer met de rijst.

bereidingstip

Voeg extra wat Thaise vissaus toe aan het recept.. De kleine neutrale koolrabi is licht verteerbaar en doet het altijd goed in combinatie met andere groenten. Gekookt is de smaak van deze knol zacht en vergelijkbaar met bloemkool. Een rauwe koolrabi heeft meer weg van bleekselderij, maar dan iets pittiger. In deze groentecurry neemt de koolrabi de smaak van de currypasta goed op.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 23 gram