4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Groentecurry met kikkererwten en raita

Groentecurry met kikkererwten en raita

ingrediënten


40 min
4 personen
handje verse koriander
handje verse munt
1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

naanbrood

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

300 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

bloemkool

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Thaise currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en rode peper 2-3 minuten. Schep de currypasta erdoor en bak 1-2 minuten.
  • 2 Voeg de paprika, bloemkool, broccoli en courgette toe en roerbak 3-4 minuten.
  • 3 Meng de tomaten met sap en bouillon erdoor en stoof zachtjes circa 10 minuten.
  • 4 Schep de kikkererwten erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 5 Meng intussen de ingrediënten voor de raita. Serveer de curry met naanbrood en de raita.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 23 gram