4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Groentegoulash met zilvervliesrijst

Groentegoulash met zilvervliesrijst

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 blikje cannelliniboon
300 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 pastinaken

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

4 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten. Voeg de knoflook, aardappel, groenten, komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en roerbak kort mee.
  • 2 Giet de bouillon erbij en roer tot alles goed is gemengd. Laat op middelhoge stand minimaal 15 minuten afgedekt stoven.
  • 3 Kook intussen de rijst. Voeg de bonen toe aan de goulash en laat afgedekt nog circa 10 minuten verder stoven. Bestrooi de goulash met de peterselie en besprenkel met wat olijfolie. Serveer met de rijst.

bereidingstip

De volgende dag is de goulash met zilvervliesrijst nog lekkerder! . Vervang de aardappels in deze groentegoulash ook eens door zoete aardappels. Voeg kidneybonen toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 94 gram
eiwit 16 gram