4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Groentegratin met kruidenboterkrieltjes

Groentegratin met kruidenboterkrieltjes

ingrediënten


25 min
4 personen
400 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram kruidenboter

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

250 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer de broccoliroosjes en bloemkoolroosjes 2 minuten.
  • 3 Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  • 4 Meng de geblancheerde groenten met de courgette en tomaatjes in de ovenschaal.
  • 5 Klop het ei los met de crème fraîche, knoflook, kruiden, zout en peper en giet dit mengsel over de groenten.
  • 6 Bestrooi met de kaas en bak hoog in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • 7 Verhit intussen de kruidenboter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes op middelhoge stand bruin.
  • 8 Serveer de krieltjes bij de groentegratin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip