gemiddeld
20 min.
bijgerecht

Groentejus

ingrediënten


20 min
2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels rode wijn
6 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalot glazig. Voeg de wortel en bleekselderij toe. Bak op middelhoge stand tot de wortel lichtbruin is. Voeg het laurierblaadje en de tomatenpuree toe en roerbak circa 3 minuten.
  • 2 Voeg de bloem toe en bak circa 2 minuten mee. Giet de sherry of rode wijn erbij en bak tot de alcohol is verdampt. Of voeg een scheutje groentebouillon toe. Roer glad.
  • 3 Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Breng op smaak met sojasaus en rijst- of wittewijnazijn. Verwijder het laurierblaadje en pureer de jus met een staafmixer. Kook vervolgens circa 5 minuten in op een lage stand.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram