4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Groentekebab met couscoussalade

Groentekebab met couscoussalade

ingrediënten


30 min
4 personen
2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

1 handje bladpeterselie

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

250 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

16 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 lange spiesen

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Rooster de rode paprika's tot ze donkere plekken vertonen.
  • 2 Verpak ze in een plastic zak of folie of leg ze in een afgedekte kom om af te koelen. Verwijder het vel en de zaadjes en snijd ze in repen.
  • 3 Verdeel de groene en de gele paprika, zonder zaadjes, in stukken.
  • 4 Meng deze met de aubergine- en de courgettestukken, de uienparten, de tomaten, 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroensap, de knoflook, de koriander, het gemberpoeder, de honing en zout naar smaak.
  • 5 Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 6 Rijg de groentestukken (behalve de rode paprika) aan de spiesen en rooster ze onder de hete ovengrill. Draai ze af en toe om.
  • 7 Schep de geroosterde paprika en de groene kruiden door de couscous. Meng de rest van de olijfolie met de rest van het citroensap en schep het door de couscous. Serveer met de citroenparten en de spiesen.

bereidingstip

Serveer een yoghurtdip van 400 ml Griekse yoghurt, zout, peper, 2 eetlepels gehakte verse munt en 2 teentjes geperste knoflook bij de kebab.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate