8 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Groenten-kerriekroketten

Groenten-kerriekroketten

ingrediënten


40 min
8 personen
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

12 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

paddenstoel
wortel

dit product is niet beschikbaar

asperge

dit product is niet beschikbaar

doperwt

dit product is niet beschikbaar

broccoli

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde groenten

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de boter en voeg de bloem en kerriepoeder toe. Roer goed en voeg geleidelijk de groentebouillon toe tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Blancheer de gemengde groenten en voeg ze toe aan de saus.
  • 3 Laat de ragout afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • 4 Verdeel de vulling in 8 porties en vorm tot kroketten.
  • 5 Rol ze door paneermeel, dan door 2 losgeklopte eieren en tenslotte weer door paneermeel.
  • 6 Frituur met 4 stuks tegelijk op 180ºC in 4-5 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip