4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Groentenkorma

Groentenkorma

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels kerriepoeder
1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

25 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

125 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

3 aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui 3-4 minuten. Voeg de gember en knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
  • 2 Schep de aardappelblokjes, wortel, rode peper, cashewnoten, tomatenblokjes met sap, kerrie en een snuf zout toe. Stoof zachtjes circa 10 minuten.
  • 3 Voeg de doperwten, paprika en kookroom toe en stoof afgedekt nog 10-15 minuten op een lage stand tot de aardappel gaar is.
  • 4 Bestrooi de korma met cashewnoten en bosui. Lekker met gele rijst.

bereidingstip

Vervang in dit recept de tomatenblokjes door gezeefde tomaten.. Neem blanke amandelen in plaats van cashewnoten.

wijnadvies

Zet die fijne fles Stoney Creek Chardonnay-Semillon maar op tafel bij dit lekkere recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 17 gram