3 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Groententagliatelle met paddenstoelen en noten

Groententagliatelle met paddenstoelen en noten

ingrediënten


25 min
3 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

250 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

250 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de walnoten in een hete koekenpan en zet apart.
  • 2 Schaaf de courgette en wortel in dunne, lange linten en besprenkel ze met citroensap.
  • 3 Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen met de knoflook en cayennepeper circa 3 minuten.
  • 4 Schep de bosuitjes erdoor en blus af met de witte wijn.
  • 5 Meng de crème fraîche erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 6 Kook de courgette- en wortellinten intussen circa 2 minuten in de bouillon en giet af.
  • 7 Verdeel de groententagliatelle over (diepe) borden. Schep de paddenstoelensaus erover, bestrooi met de walnoten en schaaf er krullen kaas over.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté