4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Groentepasteitje met kaas en noten

Groentepasteitje met kaas en noten

ingrediënten


25 min
4 personen
4 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

125 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

50 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de broccoli, giet deze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 2 Verhit de olie en rooster hierin de noten. Schep ze uit de pan.
  • 3 Roerbak de champignons en broccoliroosjes met zout en peper 3 minuten. .
  • 4 Schep de noten, op enkele na voor garnering, erdoor. Verwarm de crème fraîche en voeg al roerend de kaas eraan toe.
  • 5 Vul de pasteibakjes met de groenten, giet de kaassaus erover en zet ze 10 minuten in het midden van de oven om licht te gratineren.
  • 6 Strooi voor het serveren de rest van de noten erover.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 14 gram