4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Groentepotjes met ei en salami

Groentepotjes met ei en salami

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram salami

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie en bak hierin de paprika, ui en knoflook 3 minuten.
  • 2 Schep de salami erdoor en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes met sap, doperwten en aardappel toe en stoof zachtjes 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel het groentemengsel over 4 ovenvaste schaaltjes. Breek boven elk schaaltje voorzichtig 1 ei zodat de dooier heel blijft. Zet de groentepotjes 10 minuten in de oven of tot de eidooiers zacht zijn en het eiwit gestold is. Serveer direct.

bereidingstip

Van dezelfde ingrediënten kun je ook een maaltijdomelet maken. Kluts de 4 eieren. Roer daarna de salami en de groentemix door het ei. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan, giet het eimengsel erin en bak de omelet aan twee kanten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 20 gram