4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Groentequiche met pesto en pijnboompitten

Groentequiche met pesto en pijnboompitten

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel pijnboompitten
1 bol mozzarella
1 paprika
150 gram broccoli
150 gram cherry-/kerstomaatjes
1 rol hartigetaartdeeg
3 eetlepels groene pesto
5 eieren
200 gram crème fraîche

benodigdheden

quichevorm

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg tweederde van de pesto toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Bekleed de bodem van de ingevette quichevorm met het deeg en prik de deegbodem in met een vork. Verdeel de tomaatjes, broccoli en paprika over de bodem en schenk het eimengsel erover.
  • 3 Leg de mozzarella erop en verdeel de overige pesto in kleine beetjes over de quiche. Bestrooi met de pijnboompitten en bak in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

In een quiche kun je allerlei soorten groenten gebruiken. Vervang bijvoorbeeld de broccoli in dit recept door courgette of aubergine. Ook champignons en spinazie passen perfect in deze quiche.. Neem feta of geitenkaas in plaats van mozzarella.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 24 gram
recalls Maaltijdsalade pulled chicken, Spareribs BBQ 200 gram, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier