4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Groentequiche met pesto en pijnboompitten

Groentequiche met pesto en pijnboompitten

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 paprika

dit product is niet beschikbaar

150 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

150 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 rol hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels groene pesto

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg tweederde van de pesto toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Bekleed de bodem van de ingevette quichevorm met het deeg en prik de deegbodem in met een vork. Verdeel de tomaatjes, broccoli en paprika over de bodem en schenk het eimengsel erover.
  • 3 Leg de mozzarella erop en verdeel de overige pesto in kleine beetjes over de quiche. Bestrooi met de pijnboompitten en bak in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

In een quiche kun je allerlei soorten groenten gebruiken. Vervang bijvoorbeeld de broccoli in dit recept door courgette of aubergine. Ook champignons en spinazie passen perfect in deze quiche.. Neem feta of geitenkaas in plaats van mozzarella.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip