4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Groenterisotto

Groenterisotto

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

200 gram groene asperges
700 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en bleekselderij circa 5 minuten op lage stand.
  • 2 Voeg de knoflook en wortel toe en roerbak nog een minuut. Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met de wijn en laat dit even op hoge stand koken.
  • 3 Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst.
  • 4 Voeg na 10 minuten de aspergestukjes en doperwten toe. Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen en zijn de rijst en groenten gaar.
  • 5 Zet de warmtebron uit en roer de boter en Parmezaanse kaas er goed door.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 13 gram