- 1 Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en bleekselderij circa 5 minuten op lage stand.
- 2 Voeg de knoflook en wortel toe en roerbak nog een minuut. Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met de wijn en laat dit even op hoge stand koken.
- 3 Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst.
- 4 Voeg na 10 minuten de aspergestukjes en doperwten toe. Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen en zijn de rijst en groenten gaar.
- 5 Zet de warmtebron uit en roer de boter en Parmezaanse kaas er goed door.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.