4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Groenteroerbak met gepocheerde koenjit-eieren

Groenteroerbak met gepocheerde koenjit-eieren

ingrediënten


20 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

eetlepel sambal badjak
800 gram oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pinda’s in een droge, hete koekenpan. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de groenten 4-6 minuten. Schep de sambal en sojasaus erdoor.
  • 2 Breng een laag water van circa 8 cm met de azijn en kurkuma aan de kook. Zet op een lage stand en houd tegen de kook aan. Roer met een pollepel zodat een draaikolkje ontstaat. Breek hierboven steeds 1 ei en pocheer 3 minuten. Schep de eieren met een schuimspaan uit het water.
  • 3 Schep de helft van de pinda’s door de groenten. Serveer de gele eieren op de wokschotel en bestrooi met de rest van de pinda’s en rode peper.

bereidingstip

Dit recept liever met vlees? Schep 150 gram hamreepjes door de wokgroenten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté