- 1 Meng het gehakt met de gehaktkruiden en vorm er kleine balletjes van.
- 2 Schep de wortel, ui, prei, bloemkool en peultjes door de bouillon en kook zachtjes circa 10 minuten.
- 3 Voeg de gehaktballetjes en vermicelli toe en kook nog circa 5 minuten.
- 4 Hak de rest van de bladselderij fijn. Snijd de runderpoelet eventueel iets kleiner en voeg met de selderij toe aan de soep.
bereidingstip
<h4> Typische groentesoep-groenten </h4> In een klassieke groentesoep vind je vaak wortel, prei, knolselderij, bloemkool en sperziebonen. Je kunt de soep aanvullen met bijvoorbeeld doperwten, paprika, broccoli of maïs voor extra kleur en smaak. Wil je extra snel klaar zijn, gebruik dan een zakje voorgesneden soepgroenten, zo staat je soep in een handomdraai op tafel.. <h4> Je groentesoep op smaak krijgen </h4> Geef je groentesoep meer smaak met verse kruiden zoals peterselie, bieslook of selderij. Voeg tijdens het koken een bouillonblokje, laurierblad en wat peper toe voor een rijke basis. Een scheutje tomatenpuree of een snufje nootmuskaat kan de soep nog wat extra pit geven.. <h4> Je groentesoep serveren </h4> Serveer groentesoep met een stuk vers stokbrood of knapperige pistolets om in de soep te dippen. Ook kruidenboter, kaasstengels of een simpele groene salade passen er perfect bij voor een complete maaltijd.. <h4> Bewaaradvies </h4> Laat de groentesoep volledig afkoelen en bewaar hem tot 3 dagen in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer. Omdat de smaken vaak nog beter worden als de soep een dag staat, is het ideaal om hem van tevoren te bereiden of als mealprep in porties in te vriezen.. <h4>Wat heb je nodig voor groentesoep? </h4> Een basis van bouillon, soepgroenten en eventueel kleine gehaktballetjes. Verder kun je de soep aanvullen met bijvoorbeeld vermicelli of extra groenten. <h4>Welke kruiden doe je bij groentesoep? </h4> Verse kruiden zoals peterselie, selderij en bieslook geven een frisse smaak. Daarnaast zijn laurierblad, peper en nootmuskaat klassieke smaakmakers.