4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
recepten Groentespies met paprika, ui, courgette en champignon

Groentespies met paprika, ui, courgette en champignon

ingrediënten


15 min
4 personen
8 champignons

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 spiesen

  • 1 Verwijder kapjes, zaadlijsten en zaad van de paprika's. Snijd de paprika's in de lengte in vieren. Snijd deze stukken in de breedte door.
  • 2 Giet de olie in een kom en roer de kruiden erdoor. Schep alle groenten en de paddenstoelen door de olie.
  • 3 Rijg de stukken groente aan de spiesen.
  • 4 Leg op de barbecue en rooster in circa 15 minuten gaar. Keer regelmatig om.

bereidingstip

Serveer bij deze spiezen een pittige basilicum-tomatensaus. Meng doorgezeefde tomaten uit een pak, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 2 theelepels paprikapoeder en 10 fijngehakte basilicumblaadjes. . Druk de groenten op de pennen niet te stevig aan. Laat wat ruimte tussen de stukjes zodat ze door en door gaar kunnen worden. Gebruik bij voorkeur platte pennen, deze voorkomen dat de groenten bij het draaien gaan rollen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté