4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Groentestoof met pastinaak en walnoot

Groentestoof met pastinaak en walnoot

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een braad­ pan en bak hierin de prei, knoflook en bloem circa 2 minuten. Voeg de winterpeen, pastinaak, bouillon en tijm toe en laat afgedekt circa 30 minuten stoven. Voeg de laatste 10 minuten de paddenstoelen toe.
  • 2 Roer de mosterd door de crème fraîche en voeg toe aan de stoof. Laat het stoofvocht zonder deksel op de pan tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de stoof in diepe borden of kommen en bestrooi met de walnoten en peterselie. Lekker met rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 8 gram