4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Groentetempura

Groentetempura

ingrediënten


20 min
4 personen
zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter mineraalwater met koolzuur

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

130 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

100 gram aubergines

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

100 gram paprika's

  • 1 Snijd 500 gram stevige groenten naar keuze in repen of stukken. Meng in een ruime kom een beslag van de bloem, het ei en het mineraalwater. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn. Verhit zonnebloemolie tot 175ºC in een frituurpan of wok.
  • 3 Haal de groenten in porties door het beslag en frituur ze in circa 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met zoete chilisaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram